Gratis frakt ved kjøp over kr 500

Raske leveranser

Sikker netthandel

Vanlige synsfeil

Har du problemer med å se hva som står på TV-skjermen, eller trenger du lesebriller? Det finnes en rekke forskjellige synsfeil som kan gjøre hverdagen vanskelig. Her er noen av de vanligste og råd om hva du kan gjøre:

Ai Eyewear briller

Nærsynthet – problemer med å se på langt hold

Er du nærsynt, har du problemer med å se på langt hold. Det kan være vanskelig å lese skilt når du kjører bil, eller se hva som står på TV-skjermen. Nærsynte ser bedre når de myser med øynene, det kan derfor hende at du går rundt og ser dårlig uten å vite det.  Nærsynte ser imidlertid godt på nært hold, f.eks. når de leser på en skjerm. Nærsynthet kan lett fikses ved hjelp av briller eller kontaktlinser.

Ai Eyewear briller

Langsynthet – problemer med å se på nært hold

Å være langsynt betyr at det er vanskelig å se på nært hold, f.eks. når du leser på en skjerm eller på mobilen. Å lese skilt på langt hold når du kjører bil, eller se hva som står på tavlen på skolen hvis du sitter langt bak, er ikke noe problem. Langsynthet er som regel enkelt å korrigere med kontaktlinser eller briller. Langsyntbriller er tynnest i kantene, optikerne kaller dette «plusstyrke i glassene». 

Ai Eyewear briller

Astigmatisme – to forskjellige styrker

Astigmatisme kalles også brytningsfeil og er like vanlig som langsynthet/nærsynthet. Har du en brytningsfeil, kan det være vanskelig for øyet å omstille seg når du går fra mørke til lys eller omvendt. Jobber du med ting tett på, f.eks. foran en bildeskjerm, kan du oppleve at synet blir dårligere, men kanskje er det egentlig en brytningsfeil som ikke er blitt korrigert. Du kan også få hodepine og trette øyne. Astigmatikere trenger briller med forskjellige styrker i glasset for å se skarpt. Det finnes også såkalte toriske linser for astigmatikere.

Ai Eyewear briller

Alderssyn (presbyopi)

Har du fylt 40? Visste du at alle får alderssyn før eller senere? Det kommer i 40–45-årsalderen og gjør at det blir vanskeligere å se på nært hold. Årsaken er at linsen i øyet blir stivere. Du har kanskje selv merket det når du har sittet med mobiltelefonen en stund og så løfter blikket for å se lenger vekk – det kan ta litt tid før øyet tilpasser seg. Alderssyn får man uansett hvilke andre synsfeil man har.  Den vanligste løsninger for folk med alderssyn er lesebriller.

Hos Ai hjelper vi deg med å få de mest effektive glassene for den synsfeilen du har.